Till toppen

Camembert över öppen eld

Camembert är en fransk klassiker som smakar himmelskt när den tillagas över öppen eld. Osten kommer ursprungligen från staden med samma namn, i Normandie-regionen. Camembertosten som vi känner den idag härstammar från 1791 och kunde i hundra år bara köpas lokalt på marknader i Frankrike. I och med utvecklingen av den välkända trälådan spreds dock osten snabbt utanför landets gränser.

Camembert över öppen eld

Ingredienser (10 våfflor)

  • Camembert

  • Nötter

  • Honung

  • Kex eller knäckebröd

Gör så här:

  1. Gör upp en eld i bålpannan och låt den brinna tills lågorna falnat. Utomhus är det bäst att laga mat över glöd.
  2. Placera stekhällen på lagom höjd över glöden och smält smör på hällen.
  3. När smöret smält lägger du osten på hällen och låter den ligga tills den är mjuk inuti. Rotera gärna osten då och då, men var försiktig så att den inte går sönder